Vroeger, in de tijd dat de dieren nog spraken, haalde ik wekelijks cash geld van de bank en kreeg ik mijn rekeningafschriften uitgeprint of opgestuurd.

Later zijn we gedigitaliseerd en gaat alles via de bank-app. Praktisch en zeer betrouwbaar.

Toen ik vorige week nog een betaling moest terugzoeken om mijn verwarmingstoelage aan te vragen, kon ik die direct terugvinden en het betalingsbewijs uitprinten. Je kan niet beter hebben, zou je denken.

Een klant belde me over een familiale discussie: broers en zussen betwijfelden of hij wel het overname bedrag en de huur van het zakelijk pand had betaald aan de ouders. Bij nazicht in de bankapp bleek dat je maar 10 jaar terug kan gaan. En dan gaan de poppen aan het dansen.

Amai, de tijd gaat snel.
Toen ik mijn papieren (ouderwets) archief keek, vond ik mooi de afschriften uitgeprint tot 2013.
Op mijn bankapp kan ik gelukkig nog terug tot 2012.
Het was een uurtje werk, maar ik heb alle afschriften van de laatste 10 jaar nu op eigen computer staan.
Een extra kopie staat op de backup schijf.

Ik heb op de calamiteitenfiche bijgeschreven waar mijn partner en kinderen de gegevens kunnen vinden,
voor het geval dat ik plots niet meer beschikbaar zijn (door ziekte of ongeval).

Ondertussen nog enkele veranderingen bij genoteerd: dingen die ze moeten weten of terugvinden.

Aanbod

Als je ook al je oude afschriften wilt downloaden, dan kan ik je als lezer van mijn nieuwsbrief een handleiding sturen.

Geen tips meer missen?

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Je privacy is 100% gegarandeerd.