Als je op zoek bent naar een rechtsbijstandverzekering, zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste verzekering kiest die past bij jouw behoeften. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  • Dekking: Controleer welke soorten juridische problemen gedekt zijn door de verzekering. Dit kan onder meer betrekking hebben op arbeidsconflicten, consumentengeschillen, verkeersongevallen, familierechtelijke kwesties en meer. Zorg ervoor dat de verzekering de rechtsgebieden dekt waarin je mogelijk juridische hulp nodig hebt.
  • Limieten en voorwaarden: Controleer de maximale vergoeding die wordt geboden voor juridische kosten en andere uitgaven. Let ook op eventuele wachttijden en protocollen, die je moet doorlopen, voordat je aanspraak kunt maken op de verzekering. Lees de polisvoorwaarden zorgvuldig door om te begrijpen wat wel en niet gedekt is. (of laat die beoordelen door ‘weeral’ een advocaat).
  • Kosten: Vergelijk de premies van verschillende verzekeraars en bekijk wat er is inbegrepen in de prijs. Sommige polissen bieden bijvoorbeeld extra diensten, zoals telefonisch juridisch advies, zonder extra kosten. Weeg de premies af tegen de geboden dekking om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
  • Keuzevrijheid advocaat: Controleer of je vrij bent om je eigen advocaat te kiezen in het geval van een juridisch geschil. Sommige verzekeringen hebben een beperkte lijst van gecontracteerde advocaten waar je uit moet kiezen, terwijl andere verzekeraars je meer keuzevrijheid bieden.
  • Uitsluitingen: Let op eventuele uitsluitingen in de polis. Dit zijn situaties waarin de verzekering geen dekking biedt. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze uitsluitingen om geen onaangename verrassingen te krijgen als je een claim indient.
  • Klantenservice: Lees beoordelingen en recensies van de verzekeraar om inzicht te krijgen in hun klantenservice. Het is belangrijk om te weten dat je kunt rekenen op snelle en betrouwbare ondersteuning als je een juridisch probleem hebt.
  • Eigen risico: Controleer of er een eigen risico van toepassing is op de verzekering. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering begint met uitkeren.

Conflicterende belangen: indien de verzekeraar via bestuurders, kapitaal of vermogende klanten verbonden is met andere tegengestelde  belangen, kan dit impact hebben op je verdediging.

Geen tips meer missen?

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Je privacy is 100% gegarandeerd.